22894531 1150947931707358 5857288906075651847 N

Rupanya Tuhan sudah ciptakan herba khusus untuk ibu menyusu memeriahkan susu badan pada masa yang sama, ‘aset’ tetap cantik.

Harini Admin nak bongkar rahsia cara menikmati Halba walaupun rasanya tak sedap & pahit.

Lepas ni dah tak perlu bimbang tentang Rasa okeh!

Oh ya!

Halba ni elok lah direbus, sebab nanti biji nya akan menjadi lembut dan sedap di kunyah. Anda akan kenyang lama sekali.

Jom baca langkah selanjutnya dibawah:

 

Basuh Halba. Ini lah gambar dari dekat.

 

Rebuskan hingga halba jadi empuk dan air rebusan bertukar menjadi kekuningan

 

Sementara itu, tuangkan 1 sachet Lazzcafe kedalam mug warna putih. Hehe

 

Nak Lebih khasiat dan sedap, tambahkan lagi 2 sudu Susu Lazz Kurma/ Asli

Suhu Air ambil begini. Suam suam panas
 Masukkan halba dan air rebusan nya. Disarankan ambil 3-4 sudu besar halba yang dah direbus ya. Padu kesan dia. Meriah susu

Ini lah hasil nya! Sedap sangat kombinasi lazzcafe dengan halba. Kenyang dan susu badan meriah. Aset pun mantap secara semulajadi.

 

Ini hasil pembacaan admin tentang kajian manfaat halba atau fenugreek.

 

 

Berikut ialah Masalah penyusuan yang sering dialami:

1) bayi baru lahir tapi susu badan belum ada
2) nipple crack macamana nak buat?
3) bayi mengamuk tak nak susu badan sebab dah biasa dengan puting botol susu.
4) bayi menyusu badan ok tapi tak kenyang kenyang.
5) dilema nak masuk kerja tapi stok tak cukup
6) susu badan dah stop sebab treatment tertentu tapi nak usaha untuk adakan semula susu badan.
.
.
Dan banyak lagi..

 

Selamat Mencuba 😉

Comments